Enkel dessert

Gjorde en super enkel och väldigt god dessert idag. Den bestod av två skivor mjuk pepparkaka som jag rostade i brödrosten. På den klickade jag grädde smaksatt med vaniljsocker och frysta, tinade lingon. Vispade grädden ganska hårt tillsammans med vaniljsockret och sen blandade jag ner lingonen så dom fick vara hela.
Det sura i lingonen bröt av fint mot det söta i resten av desserten.

image

För att göra den mjuka pepparkakan behöver du:
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda
75 g smör
1 dl filmjölk/yoghurt/mjölk/vatten
Ströbröd

Smält smöret. Smöra och bröa en avlång form.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och pepparkakskryddan i en separat bunke.
Vänd sedan ner det i äggfluffet med en slickepott. Tillsätt smöret och den andra vätska och blanda till en slät smet. Rör inte för mycket då blir kakan platt.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40-60 minuter . Pröva med en stick, om den är torr när du drar ur den är kakan klar.

Lämna en kommentar