Två färgad fudge

3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
0,5 tsk ättikssprit
0,5 dl honung
50 g smör
100 g hackad mörk eller ljus choklad

Gör så här:
Blanda grädde, strösocker, sirap och ättiksspriten i en tjockbottnad kastrull. Koka tills massan fått en tempartur på 120 grader. Rör lite då och då, men inte för mycket.
Rör i smör och honung och koka ytterligare i 3-5 minuter. Ta från värmen och rör i chokladen. Rör tills den smält. Häll smeten i en form som är cirka 15*25 cm och som är klädd i bakplåtspapper.
Gör sedan om allting, men uteslut chokladen den här gången. Innan du häller på omgång numer två så låte den massan sluta bubbla innan du häller på den på chokladsmeten.
Vänta tills den har stelnat helt innan du skär upp den i fyrkanter.
Receptet kommer från recept.nu.
DSC_0425[1] DSC_0422[1]

Lämna en kommentar